AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong wekt gigantische verbazing in Barcelona’

Afgelopen zomer maakte Frenkie de Jong de overstap van Ajax naar Barcelona. De Catalanen maakte maar liefst 86 miljoen euro over aan de Amsterdammers. Hij veroverde direct een basisplek bij de Catalanen en ze verbazen zich daar ook over zijn instelling.

Niet alleen de voetbalkwaliteiten van de international van het Nederlands elftal worden aanbeden bij de topclub. Volgens het medium Sport verbaast alles en iedereen bij de Catalanen zich namelijk over de drive die de spelmaker tentoonspreidt. Hij analyseert zijn eigen prestaties namelijk tot in de puntjes en is urenlang in de videokamer van Barça te vinden, meer dan wie dan ook. Op slechts 22-jarige leeftijd wordt De Jong al door zijn ploeggenoten gerespecteerd als iemand die de lijnen uit moet zetten.

Overigens is er wel een ‘maar’, want misschien is de oud-Ajacied al iets té belangrijk geworden voor zijn werkgever. Een tijdje geleden klaagde De Jong al over pijntjes en sindsdien heeft hij geen rust gekregen van Valverde. In Spanje is men bang dat de middenvelder over de kling gejaagd wordt.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.