AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Bayern neemt beslissing over Ten Hag én Van Bommel’

Erik ten Hag en Mark van Bommel staan beiden op het lijstje om de nieuwe trainer te worden van Bayern Munchen. De Duitsers zijn opzoek naar een vervanger van de omtslagen Niko Kovac.

Het Algemeen Dagblad weet echter: “Arsène Wenger zou interesse hebben. Massimiliano Allegri is beschikbaar en Ralf Rangnick is een serieuze optie. Bayern München zoekt een nieuwe trainer en na het vertrek van Niko Kovac is het grote speculeren over zijn opvolging begonnen. Met de Kroaat had Bayern sinds vorig jaar zomer een ronduit onervaren man aan het roer staan. Kovac (48) leidde naast wat jeugdteams alleen Eintracht Frankfurt, voordat hij in München begon. Zo’n keuze gaat de clubleiding nu niet weer maken, zo stellen bronnen rond de club. Bayern zet in op het strikken van een coach met veel ervaring, een gevestigde naam in het topvoetbal.”

De krant vervolgt: “Dat sluit een aantal opties op dit moment uit, onder wie Mark van Bommel (42). In de bestuurstop van Bayern zijn Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness wel gecharmeerd van de trainer van PSV en oud-aanvoerder van Bayern. Erik ten Hag is al verder in zijn loopbaan en staat in elk geval op de lijst. Hij zou echter niet bovenaan staan, met de concurrentie van onder anderen Rangnick, die afgelopen zomer al in beeld was om Kovac op te volgen. Rangnick (61) staat nu aan het hoofd van de sport- en voetbalontwikkelingstak van het Red Bull-concern, met clubs in tal van landen. Hij coachte vorig seizoen RB Leipzig.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.