AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘FC Barcelona wil toptalent wegkapen bij Ajax’

FC Barcelona heeft concrete interesse in één van de beste jeugdspelers van Ajax. Het gaat om Naci Ünüvar. Hij moet na Frenkie de Jong de tweede Ajax-speler worden die de overstap maakt.

Hij doet het al jaren goed in de jeugdopleiding van De Toekomst en bij de opening van het nieuwe trainingsstadion van de regerend landskampioen van de Primera División, het Estadi Johan Cruijff, wervelde hij. Meerdere prominenten van Barça zagen dat voor hun ogen gebeuren en Ünüvar staat er dus goed op bij de grootmacht uit Catalonië.

Toen de aanvallende middenvelder slecht veertien jaar oud was zei hij al dat hij op zijn zeventiende wilde debuteren in de Johan Cruijff ArenA. Onlangs liet hij over die doelstelling weten: “Ik was veertien en speelde in de Onder-17, toen ik dacht: ik wil op mijn zeventiende debuteren. Daar sta ik nog steeds achter. Op mijn vijftiende speelde ik in de Onder-19 en was ik me er bewust van: het kan wel snel gaan.” Na zijn goals tegen Barcelona waren de Spaanse kranten al lyrisch: “Ik besefte een dag later pas dat zoveel mensen het over me hadden. Het ging ook viraal op social media, mijn doelpunten gingen echt overal rond. Toen besefte ik wel: dit is niet zomaar iets.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.