AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

“Die Feyenoord-speler zou bij Ajax veel beter tot zijn recht komen”

Voor de Klassieker van aanstaande zondag heeft Theo Janssen een elftal samengesteld met Ajacieden en Feyenoord erin opgesteld. Hij kiest voor de 8 Amsterdamse spelers en 3 Rotterdammers. Hij heeft een plekje ingevuld met Orkun Kokcu.

Janssen noemt Kökcü ‘talentvol’. “Een verbindingspeler, goede pass, scorend vermogen. Voor een jonge jongen is het gewoon heel erg lastig om in een team te spelen dat niet presteert. En dan ook nog een beetje bepalend moeten zijn”, aldus Janssen op de website van VTBL. “Ik denk dat hij bij Ajax veel beter tot zijn recht zou komen. Daar zou hij het veel makkelijker hebben.”

De complete verdediging, inclusief doelman, van het Klassieker-elftal van Janssen bestaat uit Ajacieden. De keuze tussen Sergiño Dest en Rick Karsdorp vond hij lastig. “Dan kies ik toch voor Dest. Ik vind hem wat stabieler dan Karsdorp en de Feyenoorder is toch wel wat sneller vermoeid. Het lijkt soms wel alsof hij de wedstrijden niet vol kan houden. Dest heeft ook meer potentie.”

Op zijn ideale middenveld is Donny van de Beek de enige Ajacied. “Van de Beek op 10. Is veruit de beste nummer 10 die we hebben in de Eredivisie op dit moment. Scorend vermogen, diepgang. En hij heeft een magneet in zijn schoenen”, klinkt Janssen lovend.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.