AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik adviseer Stengs om eerst naar Ajax te gaan’

Calvin Stengs is één van de groeibriljanten van AZ. De club wil hem alleen verkopen aan een club uit het buitenland maar Rene van der Gijp adviseert hem toch echt om naar Ajax te gaan als tussenstap.

“Het zou zonde zijn als Stengs niet via Ajax naar grotere clubs gaat, maar gelijk naar West Ham of wat dan ook gaat”, stelt Van der Gijp in Veronica Inside. “Dan krijg je het zó moeilijk. Terwijl de overgang van Ajax naar West Ham of een andere club veel kleiner is. Hij moet twee of drie seizoenen naar Ajax gaan en op z’n 23ste of 24ste naar een Engelse club gaan. Niet eerder, want je gaat echt niet spelen.”

Van der Gijp denkt dat een andere speler met AZ-verleden als voorbeeld moet dienen voor Stengs. “Als Vincent Janssen er bij Ajax dertig in had geschoten en dan naar Tottenham was gegaan, dan had het er heel anders uitgezien. Hoe kom je binnen vanaf AZ? Vanaf Ajax is het totaal anders.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.