AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax troeft Villarreal af en rondt spraakmakende transferdeal af’

Ajax zou een akkoord hebben bereikt met de 17-jarige Giovanni Manson Ribeiro. Zijn contract bij het Braziliaanse Santos loopt i januari 2020 af en dus wil Ajax hem transfervrij overnemen.

Dat wekt woede bij de voorzitter van Santos, Peres. “Als hij naar Ajax gaat, stappen we naar het CAS. Ajax pakte in 2017 ook al Danilo (spits Jong Ajax, red.) af. Giovanni wordt al weer de tweede speler. Hij is topscorer van onze b-ploeg..” De boze preses eist een transfersom óf een flinke straf voor Ajax. “Een straf zal lang duren, maar uiteindelijk gaat die er zeker komen. Ze zullen gestraft worden.” Peres zou naar verluidt eisen dat Ajax een transferverbod van 2 jaar (!) krijgt, maar dat lijkt logischerwijs te bizar voor woorden.

Journalist Paulo Freitas vindt dat laatste ook. “Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer”, reageert de Braziliaan in gesprek met Ajax Inside. “Giovanni is een veelbelovend talent. Er was van uit diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal. Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira (Jong Ajax). Al denk ik dat uit dezelfde lichting, Reinier (Flamengo), een groter potentieel heeft. Hij wordt echter niet in verband gebracht met Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.