AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kranten gaan los over Matthijs de Ligt: ‘Onvergeeflijk’

Het Juventus van Matthijs de Ligt speelde gisteren een uitwedstrijd tegen Inter Milan. Hij was verantwoordelijk voor de penalty die de thuisclub in de eerste helft kreeg en werd benut door Lautaro Martinez. De media is dan ook kritisch op hem, kijk hieronder naar een overzicht.

Sport Mediaset toont zich vandaag kritisch en deelt een 5 uit aan de verdediger, het laagste cijfer samen met Sami Khedira en Federico Bernardeschi: “Ontzettend naïef en onvergeeflijk. Daarna werd hij nog eens door de benen gespeeld door Romelu Lukaku. Hij oogt onzeker, met name in de persoonlijke duels. Na rust was hij iets beter, maar niet genoeg om een voldoende voor deze wedstrijd te krijgen.”

TuttoJuve is iets meer vergevingsgezind en geeft de oud-Ajacied een 5,5: “Een moeilijke wedstrijd. Matthijs de Ligt had het lastig met Lukaku en kwam minder dominant en zelfverzekerder over op de momenten dat Juventus in balbezit was.” Van Goal krijgt hij slechts een 5: “Matthijs de Ligt was ontzettend naïef op het moment van de penalty. Hij herstelde zich naarmate de wedstrijd vorderde, maar fouten tellen zwaar.”

Corriere della Serra geeft De Ligt datzelfde cijfer: “Hij verliest vaak het overzicht als de tegenstander de bal verovert en de ruimtes achter hem zijn dan veel te groot. Stroperig. De Ligt maakte geen scherpe indruk voor rust: hij oogde onzeker en zijn timing was ook niet al te best. In de tweede helft kwam er wat verbetering in zijn spel, maar hij bleef onzeker.” Alleen Bernardeschi scoort nog slechter: hij krijgt een 4 van de krant…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.