‘Matthijs de Ligt is sterker en gemener in één-tegen-één’

Matthijs de Ligt is de laatste weken op dreef bij Juventus. Zijn ploeggenoot Leonardo Bonucci is dan ook blij om hem naast zich te hebben in het centrum van De Oude Dame. Hij heeft alles om een van de besten ter wereld te worden”, zegt Bonucci tegen Sky Sport Italia.

“Hij moet geleidelijk gaan groeien. In de eerste paar wedstrijden stond er veel te veel druk op hem. We hebben het allemaal meegemaakt. Het hoort bij onze taak, maar nu is het gelukkig rustiger.”

“Hij houdt ervan om de bal te spelen, net als ik, het hoort bij de Nederlandse school. In Nederland houden ze er ook van om de bal snel rond te spelen”, zegt Bonucci. “Het verschil tussen ons is dat hij sterker en gemener is in de één-tegen-één-duels. We hadden daarom wat moeite. De Ligt is hard aan het groeien.”

Niet alleen De Ligt moet wennen aan het spel van Juventus, ook Bonucci had in het begin wat problemen. Trainer Maurizio Sarri laat zijn spelers anders verdedigen dan voorganger Massimiliano Allegri. “Dit seizoen verdedigen we zonaal. In het begin hadden we daar wat moeite mee, maar nu gaat het goed. Onze vooruitgang stopt hier niet.”

 

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer