“Ajax is de trendsetter, de meest moderne club van Europa”


Analist en voormalig voetbaltrainer Aad de Mos is vol lof over het Ajax van momenteel. Hij zegt dat vrijwel alles wat Marc Overmars en Edwin van der Sar aanraken veranderd in goud.

De Mos zag Ajax deze week met 0-3 winnen bij Valencia en stelt dat de Europese successen van de laatste tijd niet uit de lucht komen vallen. “Ajax is de trendsetter, de meest moderne club van Europa”, deelt hij zijn bewondering in gesprek met Het Laatste Nieuws. Dit is volgens De Mos vooral te danken aan Van der Sar en Overmars, die ‘de juiste visie geïmplementeerd hebben’. “Goeie buitenlandse spelers kopen, investeren in talentvolle jongeren. Het salarisplafond werd opgetrokken van één naar 3 à 4 miljoen euro en ze installeerden een topcoach”, doelt hij op Erik ten Hag.

De Hagenaar plaatst Ajax dan ook in een indrukwekkend rijtje met outsiders voor de Champions League-winst. “Net als Bayern, Dortmund, Liverpool, PSG, Man City en Barcelona.” Club Brugge timmert ook aan de weg in Europa, stuntte deze week tegen Real Madrid en zou zich volgens De Mos op lange termijn ook bij dit gezelschap kunnen voegen. “Hun visie loopt parallel, maar Ajax staat een stuk verder”, analyseert hij. “Maar Club komt eraan.”

 

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer