AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hakim Ziyech stelt absolute voorwaarde aan zomertransfer’

Gisteren werd bekend dat Hakim Ziyech zijn clausule in zijn contract heeft laten verwijderen. Hier stond in dat hij voor 30 miljoen euro was op te halen door buitenlandse club. Afgelopen zomer hapte geen van die clubs toe. Volgens de Telegraaf is de kans dan ook groot dat hij een streep heeft gezet door een buitenlands avontuur.

“Alle Europese topclubs konden hem in de zomer ophalen voor dertig miljoen euro en er staat niet opeens een andere Ziyech op het veld. Zij hebben hem niet kunnen óf niet willen ophalen”, stelt Valentijn Driessen in de voetbalpodcast van de krant. “Dat is ook het punt, want waarschijnlijk willen ze hem ook niet ophalen. Zij zien rafelrandjes aan zijn spel hangen en ze willen geen dertig miljoen euro voor hem bieden.”

Mike Verweij vindt het onvoorstelbaar dat de Europese elite dit heeft nagelaten. Driessen weet dat een aanstaande transfer ook nog ver weg is. “Ze zullen nu wel hoger moeten bieden. Maar het gaat niet alleen om de clubs die hem willen hebben en Ajax, maar ook om Ziyech zelf. Hij is kieskeurig en gaat alleen voor het ideaalplaatje. Dat moet Europese top zijn, het spel moet hem bevallen en de financiën moeten goed zijn.”

“Probeer die drie aspecten maar op één lijn te krijgen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt is dat gelukt, maar Ziyech nog niet en speelt hij nog voor Ajax. Ik moet nog zien of dat volgende zomer wel gaat gebeuren”, aldus Driessen. Verweij: “Als de topclubs niet voor dertig miljoen komen, waarom zouden ze dan wel voor vijftig, zestig of zeventig miljoen komen?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.