AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Quincy Promes: ‘De trainer heeft een probleem’

Quincy Promes is in vorm bij Ajax. Hij tekende midweeks voor een hattrick tegen Fortuna Sittard en eerder al was hij trefzeker tegen Lille in de Champions League en scoorde ook in de topper tegen PSV.

“De trainer heeft wel een luxeprobleem”, zegt hij tegen De Telegraaf. De aanvaller floreerde tegen Fortuna in de tweede helft, toen Klaas-Jan Huntelaar in de spits stond. “De trainer wilde met Klaas een echte spits in de ploeg hebben. Met Donny en mij op het middenveld ging het gewoon goed. We zijn flexibel. Of dit vaker gaat gebeuren is aan de trainer, maar we hebben wel laten zien dat het kan. Ik heb zelf geen voorkeur voor de ene of de andere positie. Of het nou op tien is of op links, ik probeer zo vrij mogelijk te spelen en belangrijk te zijn voor het team.”

Promes begon het nieuwe seizoen wat teleurstellend, waardoor er vraagtekens werden gezet bij zijn komst. Dat is inmiddels wel anders. “Ik heb genoeg meegemaakt om er nu een realistische kijk op te hebben. Uiteindelijk draait het alleen om presteren. Die concurrentiestrijd is alleen maar goed voor Ajax. Natuurlijk krijg je te maken met teleurgestelde spelers. Maar aan de andere kant is het heerlijk, omdat je weet dat je elke training alles uit jezelf moet halen”, aldus de international, die zaterdagavond met Ajax tegen FC Groningen speelt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.