AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax boekt winst van ruim 50 miljoen euro

Ajax heeft afgelopen seizoen maar liefst een nettowinst gemaakt van 51,9 miljoen euro. Het is het beste jaar van de Amsterdammers van deze hele eeuw.

De netto omzet van Ajax is ruim verdubbeld: van 93 miljoen euro naar 199,5 miljoen. Dat heeft voornamelijk te maken met de inkomsten uit de Champions League. Ajax wist niet alleen de groepsfase te overleven, maar gigantisch te stunten door Real Madrid en Juventus uit te schakelen. Tegen Tottenham Hotspur ging het in de laatste seconde mis, anders was de omzet nóg hoger geweest.

Ajax maakt verder bekend dat de kosten met ruim 100 miljoen euro zijn gestegen: van zestig miljoen naar 165,2 miljoen. ‘Voornamelijk door de toename van de salariskosten, waaronder spelerspremies, en wedstrijdkosten’, meldt de club.

Ajax verdiende vorig jaar 77,9 miljoen door deelname aan de Champions League, een stijging van 76,8 miljoen. De sponsorinkomsten zijn met 34,3 miljoen naar een recordhoogte gestegen. Vorig jaar was dat 29,9 miljoen.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.