AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt was een tikkeltje langzaam, net een olifant’

Matthijs de Ligt heeft het nu helemaal gemaakt maar in het verleden was niet iedereen overtuigt. Dat zegt zijn voormalig jeugdtrainer Ruben Jongkind.

Hij komt aan het woord in de nieuwste editie van France Football: “Op zijn veertiende had hij al het lichaam van een zeventienjarige. Hij werd al snel uit het team gehaald zodat hij met oudere jongens kon spelen en trainen. Hij was in zijn jeugd niet extreem getalenteerd. Hij was wel intelligent, maar een tikkeltje langzaam, net een olifant. Hij moest snel worden, zowel in zijn lichaam als in zijn hoofd.”

De Ligt werd op het middenveld geposteerd: “Dat was een van de belangrijkste momenten in zijn ontwikkeling, zeker gezien de filosofie van Ajax.” De verdediger ging aan de slag met Bram Som, Nederlands recordhouder op de 800 meter: “Met Bram werkte hij veel aan rotatie, hoe hij moest draaien en snel kon zijn op de eerste meters. Het spel in de lucht is voor hem heel natuurlijk, hij wil altijd de bal veroveren. Wat De Ligt typeert is zijn timing, zijn kracht in de duels, zijn rust en precisie in het hoofd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.