‘Ajax is vreselijk de mist ingegaan op de transfermarkt’

Sommige voetbalkenners vinden dat Ajax teveel spelers heeft gehaald op de transfermarkt en gekeken heeft naar de eigen jeugd. Zo doelen ze op Donyell Malen en Steven Bergwijn die bij PSV wil floreren in het eerste team.

Beide aanvallers liggen nu onder contract in het Philips Stadion, maar genoten hun voetbalopleiding op De Toekomst in Amsterdam. Johan Derksen zegt bij Veronica Inside: “Ajax zal zich wel eens afvragen waarom heel veel jongens uit de jeugd furore maken bij andere clubs. Die zijn om een of andere reden weggegaan.” De analytici van het voetbalpraatprogramma vinden dat de topclub meer had moeten doen om hun talenten te behouden.

Derksen en René van der Gijp zijn onder de indruk van het jonge talent in de Eredivisie. De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International noemt ook Calvin Stengs van AZ: “Stengs is eigenlijk de leukste voetballer op de Nederlandse velden, al moet ik zeggen dat ik Mohamed Ihattaren het grootste talent van PSV vind.” De aanvallers van de Eindhovenaren ontwikkelen zich dusdanig snel dat de bovengenoemde Bergwijn ingehaald wordt, aldus Derksen: “Het gaat bij PSV zo snel met de talenten, dat Bergwijn een beetje overbodig is. Die zouden ze kunnen verkopen, want ze hebben gewoon vervangers die beter zijn.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.