‘Twijfels over haalbaarheid van Ajax-target’

Ajax haalde deze zomer zowel Lisandro Martinez als Edson Alvarez binnen maar zij zijn meer verdediger als middenvelder. De Amsterdammers zouden er dan ook goed aan doen om een poging te wagen voor Davy Propper. Deze vraag werd gisteren gesteld in het programma ‘Voetbalpraat’ op Fox Sports.

“Waarom speelt Davy Pröpper niet bij Ajax?”, vraagt Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad zich af. “Hij past perfect tussen het profiel van Lasse Schöne en Frenkie de Jong in. Het lijkt me dat je zo’n jongen wel kunnen ophalen bij Brighton.”

Tafelgenoot Valentijn Driessen bevestigt dat ‘de naam van Pröpper bij Ajax is gevallen’. “Maar ik moet je eerlijk zeggen: ik weet niet waarom ze niet hebben doorgepakt”, voegt de chef voetbal van De Telegraaf er aan toe. Kenneth Perez kan weinig met de suggestie van Wijffels. “Denk je echt dat ze zo’n jongen zomaar even kunnen ophalen? Hij heeft één jaar in de Premier League gevoetbald bij Brighton. Dat heeft hij heel goed gedaan. Wat zou Brighton dan wel niet vragen voor hem?

Wijffels stipt aan dat Ajax vorig jaar bijna twintig miljoen euro heeft betaald voor Daley Blind en denkt dat het binnenhalen van Pröpper best mogelijk is. Perez weet dat Engelse clubs doorgaans hogere bedragen vragen voor hun sleutelspelers. “Hij heeft een goed jaar gehad bij Brighton. De kans is dan groot dat ook een andere Engelse club interesse heeft. Everton bijvoorbeeld betaalt lachend dertig, veertig, vijftig miljoen euro voor een binnenlandse transfer.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer