AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Marc Overmars blokkeerde megatransfer bij Ajax’

Ajax zag Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong respectievelijk naar Juventus en Barcelona vertrekken maar wist Donny van de Beek voor de club te behouden. En dat terwijl Real Madrid wel degelijk voor hem in de markt was.

Naar verluidt werd er een maandje geleden een akkoord bereikt tussen de betrokken partijen wat betreft een transfersom ter waarde van 50 tot 60 miljoen euro, maar besloot oefenmeester Zinedine Zidane van de Madrilenen vervolgens dat hij wilde wachten op Paul Pogba van Manchester United.

De Fransman bleek niet haalbaar, waarna Real volgens Don Balón terugkeerde in Amsterdam. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bleek echter niet te vermurwen: het was te laat om tot een definitief akkoord te komen. Naar verluidt wilde hij Van de Beek niet meer verkopen omdat Ajax dit seizoen nieuwe successen wil boeken in de Champions League. Een transfer had de Eredivisie-topclub een flinke duit opgeleverd, maar lang niet zoveel als een mooi avontuur in het miljardenbal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.