‘Matthijs de Ligt gedraagt zich als het schoothondje van Ronaldo’

Matthijs de Ligt is zijn nieuwe avontuur bij Juventus nou niet echt goed begonnen. Afgelopen weekend stond hij in de basis tegen Napoli en zijn verdediging werd maar liefst drie keer gepasseerd.

Nico Dijkshoorn vindt dat De Ligt niet ‘Te Nederlands’ moet doen in Turijn. “Als Matthijs te Nederlands blijft doen, dan is hij kansloos. Het zal allemaal veel Italiaanser moeten. Mijn geheimtip voor De Ligt: draag geen sneakers, maar doe je blote voeten in een paar kalfsleren instapschoenen van een bekend modehuis. Laat zien dat je graag een Italiaan wilt zijn. Rijd toeterend door de straten als een Italiaan het wereldrecord huilen om een pastasaus heeft verbeterd.”

Ook moet De Ligt weer de oude De Ligt worden, schrijft Dijkshoorn in zijn column voor Voetbal International. In tegenstelling tot de rest van Italië zou hij zich bijvoorbeeld hard moeten uitspreken tegen het racisme. “Een jongen die, midden in de chaos, zijn omgeving ziet. Iemand die om zich heen kijkt. Een speler van twintig jaar oud die in Athene de Ajax-supporters toesprak toen er gevechten leken uit te breken. Matthijs de Ligt wordt direct een levende legende als hij tijdens zijn eerste grote interview met een Italiaanse krant het racistische geschreeuw in Italië durft te veroordelen.”

“Matthijs de Ligt kan alleen slagen in Italië als hij niet de schoothond van Cristiano Ronaldo blijft. Hij moet niet meer als een diertje het beeld binnenwandelen zodra Ronaldo wordt gefilmd. Geen goedkeuring zoeken, maar een eigen plan trekken. Niets aantrekken van de gillende en tierende pers. Expres gaan eten in een Hollands restaurant. Voor het raam gaan zitten. Boerenkool bestellen met een kommetje jus. Kuiltje maken. Kasteel maken van je eten. Met je linkerhand een courgette in tweeën slaan. De kaart vol met pastagerechten als placemat gebruiken. Daarna gewoon afrekenen.”

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer