Matthijs de Ligt: ‘Eerlijk gezegd verbaas ik me over de kritiek’

Matthijs de Ligt moest het in zijn eerste competitieduel voor Juventus tegen Parma doen met een plek op de reservebank. En meteen kwam er kritiek naar boven vanwege zijn keuze voor De Oude Dame deze zomer.

In een interview met De Telegraaf vertelt de centrumverdediger nu: “De kritiek die via sociale media op je neerdaalt als je één wedstrijd niet speelt, raakt me niet, maar lees ik wel. En eerlijk gezegd verbaast die me. Mijn reserverol past gewoon in het proces van een jonge jongen die naar een Europese topclub gaat.”

Voor De Ligt was het helemaal geen verrassing dat hij reserve was: “Voordat ik hierheen kwam, heb ik een uitgebreid gesprek met de trainer (Maurizio Sarri, red.) gevoerd, waarin hij niet alleen aangaf me graag te willen hebben, maar ook dat de eerste maand qua spelen en trainen een hele omslag voor me zou worden. Dat is het volgens hem namelijk voor elke verdediger die met hem werkt. Daarom maak ik me ook niet druk om mijn reserverol tegen Parma. Ik merk dat het elke dag beter gaat, dat ik fitter en sterker word.”

 

Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer