AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong heeft de Barca-fans nu al voor zich gewonnen’

Vanavond opent FC Barcelona de competitie met een wedstrijd tegen Bilbao. De verwachting is dat Frenkie de Jong direct in de basis zal gaan starten. De Spaanse journalist Xavier Ortuno snapt dat wel.

“Hij heeft de fans nu al voor zich gewonnen”, zegt Ortuno, die Barcelona volgt namens de toonaangevende Catalaanse krant Diario Sport, in gesprek met NUsport. “Bij het aantrekken van spelers als Dembélé en Coutinho ging het altijd maar over de transfersom. Bij De Jong niet. Hij heeft iedereen al betoverd met zijn lach en natuurlijk zijn voetbalkwaliteiten.”

“De Jong past perfect op de positie van controleur, maar Valverde is niet iemand die zomaar dingen verandert”, weet Ortuno. “Busquets blijft daarom gewoon staan, maar De Jong start ook in de basis. Daar twijfelt eigenlijk niemand aan. Met De Jong hebben ze in elk geval een uitstekende back-up voor Busquets.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.