AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong levert Barca enorm probleem op’

Het wordt voor Barcelona-trainer Ernesto Valverde nog een hele klus om Frenkie de Jong in te passen in het elftal van FC Barcelona. Hij speelt zo goed dat hij zeer waarschijnlijk een vaste basispeler gaat worden.

De middenvelder, die voor 86 miljoen euro van Ajax naar Catalonië transfereerde, heeft namelijk laten zien dat hij verreweg het best is als hij als verdedigende middenvelder speelt. En dat is nou juist de positie van Sergio Busquets, die niet uit het elftal zal verdwijnen. Dat betekent vermoedelijk dat De Jong wat meer naar voren gaat spelen, maar dan wordt de international van het Nederlands elftal niet helemaal in zijn kracht benut.

Deze week speelt Barça zijn eerste competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao en zullen we zien wie het slachtoffer wordt van de dadendrang van De Jong. Er zijn eigenlijk maar twee kandidaten: Ivan Rakitic en Arthur Melo. Valverde is vooral een fan van de kwaliteiten van de Kroaat, waardoor de jonge Braziliaan vermoedelijk op de bank plaats zal moeten nemen náást andere middenvelders als Carles Aleñá en Arturo Vidal.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.