Zlatan Ibrahimovic prijst Ajax: ‘Het is ongeloofelijk’

De hele wereld praat momenteel over Ajax. De Amsterdammers hebben weer naam gemaakt op het hoogste Europese podium en worden gekoesterd door velen. Ook Zlatan Ibrahimovic is zwaar onder de indruk van het spel van zijn voormalige werkgever.

“Als jonge ambitieuze voetballer bestaat er geen betere club dan Ajax”, begint Zlatan in gesprek met Voetbal International. “De manier van opleiden, de filosofie van de club, de medespelers door wie je als jonkie wordt omringd: het is allemaal van een heel hoog niveau. Ik zou ieder talent aanraden zijn carrière te beginnen bij Ajax.”

Zlatan ziet dat Ajax met meerdere talenten uit de eigen jeugdopleiding is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Champions League. “Juist dát vind ik zo sterk aan de club: de lange periode waarin ze bewijzen dat hun filosofie werkt. Het is ongelooflijk hoeveel topspelers ze hebben voortgebracht. Als je de juiste mentaliteit hebt, is het makkelijk grote stappen te maken bij Ajax: houd je oren en ogen wijd open, leer van de professionals op de club en werk hard. Dat zijn de eerste stappen om tot de beste voetballers ter wereld te kunnen gaan behoren. Ik ben Ajax nog steeds dankbaar dat ze mij die kans als eerste buitenlandse club hebben geboden.”

 

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!
Nog niemand reageerde.

Reageer