AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

VOLGENDE BESTEMMING! ‘Matthijs de Ligt transfereert naar de Premier League’

Het ziet ernaar uit dat Matthijs de Ligt volgend seizoen in de Premier League speelt. Manchester City is namelijk de belangrijkste gegadigde om hem over te nemen van Ajax.

Voetbal International meldt op woensdagochtend: “De negentienjarige aanvoerder van de Amsterdammers staat boven aan het wensenlijstje van Manchester City. De Engelse topclub ziet in hem de gewenste defensieve versterking voor komende zomer.”

Het blad gaat verder: “City was ook in de markt voor Frenkie de Jong, maar kon niet opboksen tegen het transfergeweld van Paris Saint-Germain en Barcelona. Beide clubs strijden om de handtekening van de 21-jarige middenvelder, waarbij de Spanjaarden de beste papieren hebben. Spaanse media als Marca, AS en Ràdio Catalunya melden dat Barcelona bereid is 90 miljoen euro te betalen aan Ajax en daarmee PSG aftroeft.”

Het is overigens nog wel de vraag hoe de transfer van De Ligt gestalte moet krijgen, omdat de Citizens een probleem hebben met betrekking tot Financial Fair Play. De centrumverdediger zal hoogstwaarschijnlijk wat goedkoper zijn dan zijn maatje De Jong, maar de verwachting is toch dat directeur spelerszaken Marc Overmars minstens 70 miljoen euro zal vragen voor zijn diensten. In het Etihad Stadium heeft men er klaarblijkelijk vertrouwen in dat hieraan voldaan kan worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.