Jasper Cillessen haalt hard uit naar KNVB na pijnlijke blunder

Oranje won gisteren knap met 3-0 van Duitsland in de strijd om de Nations League. Na de wedstrijd was doelman kritisch op de KNVB omdat ze de mist in waren gegaan met Pablo Rosario. Op het laatste moment kwamen ze erachter dat hij niet mocht spelen vanwege een eerder opgelopen rode kaart bij Jong Oranje.

De KNVB had echter aangegeven dat die kaart al geen waarde meer had, omdat Jong Oranje vrijdag al in actie was gekomen.

De regel is echter dat een speler ook de twee dagen na een wedstrijd niet mag spelen. Dat wist de KNVB niet, maar een paar uur voor de wedstrijd greep de UEFA in en kreeg Rosario de boodschap te horen. “Het is extra zuur voor hem”, aldus Cillessen. “Dan moet je de knop omzetten. We balen enorm voor hem. We gaan wel even uitzoeken hoe zo’n fout gemaakt kan worden, vooral voor hem.”

“Als je je zo focust om bij de selectie te zitten en je krijgt dan te horen dat je niet mag spelen, dan is dat extra zuur. Amateuristisch? Dat zijn jouw woorden, maar ik kan me er wel in vinden”, aldus Cillessen tegenover De Telegraaf. De keeper kreeg bijval van Steven Bergwijn, bij PSV ploeggenoot van Rosario. “Natuurlijk baalt hij. Maar er is nog een wedstrijd. Ik hoop dat hij dan zijn debuut mag maken.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!
Nog niemand reageerde.

Reageer