AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kleerkast maakt indruk bij Ajax: ‘Hij loopt de muren eruit’

Davinson Sanchez mag zich nu al basisspeler noemen bij Ajax. De jonge Colombiaanse verdediger kwam dit seizoen over Nacional waarmee hij de Copa Libertadores won. Hij kreeg dit seizoen een kans van trainer Peter Bosz en heeft deze met beide handen aangenomen.

Joel Veltman is mede vanwege de doorbraak van Sanchez uitgeweken naar de rechterkant. De afgelopen jaren was de verdediging van de Amsterdammers solide. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt hij: “Maar zo’n jongen met pit erbij kan natuurlijk geen kwaad. Die gasten hebben dat gewoon. Van nature, lijkt het wel. Anderen moeten in zijn slipstream mee.”

“Je ziet het ook op de trainingen”, vervolgt Veltman. “Hij loopt af en toe de muren eruit. Maar voetballend vind ik hem ook echt steeds beter worden en de onderlinge afstemming gaat ook steeds beter. Dat is ook een kwestie van gewenning.” De twintigjarige Sánchez deed in vijf van de zes competitiewedstrijden die Ajax dit seizoen speelde vanaf het begin mee.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.