AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax meldde zich in 2012 tevergeefs in Alkmaar voor speler’

Simon Poulsen was in 2012 in beeld om de nieuwe linksback van Ajax te worden. De Deen koos uiteindelijk voor een dienstverband bij het Italiaanse Sampdoria.

Een groot succes werd dat niet. In een tijdsbestek van 1,5 jaar speelde hij maar zeven competitieduels voor de ploeg uit Genua. “Ik wilde een avontuur in het buitenland, wilde me doorontwikkelen. Een nieuw land met een andere cultuur, ander soort voetbal, maar verdedigend ook. Daar lag voor mij de uitdaging”, legt de offensief ingestelde verdediger uit. De keuze voor AZ was begin dit jaar niet moeilijk, toen hij bij Sampdoria vertrok. “Ik kon ook naar andere clubs in Nederland, maar dat wilde ik niet. AZ is mijn club, dat is bij iedereen bekend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.