AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Luis Suarez 9 wedstrijden geschorst en vier maanden in clubverband

Het WK voor Luis Suarez zit erop. De speler van Uruguay hoorde vandaag een megaschorsing tegen zich eisen. Hij mag negen wedstrijden voor Uruguay en vier maanden op de reguliere velden niet meer in actie komen. Dit betekend dus ook geen wedstrijden meer spelen voor Liverpool. Ook krijgt hij een boete van 100.000 Frank.

Hij krijgt deze schorsing naar aanleiding van het bijten van verdediger Giorgio Chiellini. Door de schorsing moet Uruguay het voor de rest van het toernooi doen zonder zijn sterspeler. Suarez speelde zodoende slechts twee wedstrijden op dit WK. Het eerste duel moest hij vanwege een knieblessure aan zich voorbij laten gaan. Tegen Engeland (2-1 winst) scoorde hij twee keer.

Vlak na het einde van Uurguay – Italie besloot de FIFA een onderzoek naar hem in te stellen. Na het bestuderen van de videobeelden zijn zij gekomen tot een schorsing van negen wedstrijden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.