AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Voormalig Ajax-speler veroordeeld voor matchfixing’

Laurent Delorge is schuldig bevonden aan het beinvloeden van voetbalwedstrijden. De Belg nam tussen 2004 en 2006 geld aan als speler van Lierse SK. In Nederland speelde de middenvelder voor ADO, Ajax en Roda JC.

Net als andere spelers kreeg Delorge vrijdag in de Brusselse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een boete van 5500 euro waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd. De gokchinees Zheyun Ye, zakenman en spil in het gokschandaal bij Lierse, kreeg vijf jaar gevangenisstraf. Toenmalig trainer Paul Put moet twee jaar naar de gevangenis.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.