AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Nederlandse scheidsrechter fluit de Champions League-finale

De UEFA heeft Bjorn Kuipers aangesteld om de Champions League-finale te fluiten. Deze wordt op 24 mei gespeeld in Lissabon, en gaat tussen stadsgenoten Real en Atletico Madrid. Het is de eerste keer dat een Nederlander deze eer krijgt toegespeeld.

Kuipers krijgt in het Estadio Da Luz ondersteuning van grensrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel en Richard Liesveld fungeren als vijfde en zesde man, terwijl de Turk Cüneyt Çakir aangesteld is als vierde official. Kuipers is dolgelukkig met zijn uitverkiezing. “Dit is een droom die uitkomt. Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal”, zegt de arbiter op de website van de KNVB.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.