AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Jonk: ´Ajax moet zich jaarlijks bij beste 8 CL spelen´

Wim Jonk hoopt dat Ajax in de toekomst structureel tot de kwartfinale van de Champions League kan reiken. Volgens de oud-voetballer, die sinds kort in dienst is als hoofd opleidingen van de Nederlandse topclub, is de jeugdopleiding de sleutel tot succes. “Om dat te bereiken, zul je alles moeten perfectioneren en creatief moeten zijn”, aldus de ambitieuze Jonk tegenover NUsport.

“Op dit moment spelen we bij de top, in de Champions League”, vertelt de oud-speler van Ajax en Internazionale. “Maar we willen weer structureel bij de laatste acht komen. Daarvoor zul je alles moeten perfectioneren en creatief moeten zijn. Wij weten ook dat we niet op kunnen tegen het hele grote geld. Maar we leggen de lat hoog en gaan terug naar het gedachtegoed waarmee Ajax altijd zijn successen heeft behaald: techniek en positiespel.”

Over de huidige onrust bij Ajax (rondom Johan Cruijff) wil Jonk niet veel kwijt. “Er is heel veel gezegd en geschreven. Wij hebben ons rustig gehouden in de pers, omdat alles wat wij zeiden toch verkeerd werd uitgelegd. Ik vond het allemaal Ajax-onwaardig. Het werd moddergooien.” Toch denkt Jonk niet aan stoppen. “Ik ben op dat gebied positief ingesteld. Probeer naar oplossingen te zoeken, in plaats van achteruit te kijken en negatief te denken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.