AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Wim Jonk ziet niets in positie van TD bij Ajax

De technisch directeur bij Ajax is nog altijd niet aangewezen. Wim Jonk, die onlangs een contract voor bepaalde tijd tekende als hoofd jeugdopleiding, is niet van plan om de technische zaken op zich te nemen.

“Er wordt zoveel geschreven. Ik heb altijd aangegeven dat de basis op het veld ligt voor mij. Dat is ook voor iedereen helder geweest”, aldus Jonk tegen NUsport. “Voor mij is het geen optie. Je moet eerst zorgen dat alles op het veld klopt voordat je allerlei dingen erbij verzint. Daar ligt nu mijn taak.” Jonk is al een aantal maanden, in samenwerking met Dennis Bergkamp en Frank de Boer, bezig met de hervorming van de jeugdopleiding. Het ontbreken van een algemeen directeur en een technisch directeur zorgt niet voor vertraging.

“We wachten af wat er gebeurt en doen ondertussen ons werk met volle overtuiging. Voor de rest hebben we te maken met de huidige directie waar we dingen mee afhandelen. Dat doen we vanuit onze professionaliteit”, zegt Jonk, die positief is over de nieuwe ideeën. “Kijk, bij elk bedrijf dat dingen anders wil opzetten, volgen veranderingen. Dan heb je altijd mensen die onzeker zijn. Maar mensen hoeven niet onzeker te zijn als ze geloven in hun eigen kwaliteiten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.