AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ervaar de sfeer in Spanje

Spanje is net als Nederland een echt voetballand en kent vele goede teams.
Het bekendst is natuurlijk wel FC Barcelona, waar Johan Cruijf jarenlang trainer geweest is en waar zeer veel goede spelers spelen of gespeeld hebben. Het stadion van FC Barcelona heet ‘Camp Nou’ en dat betekent net zoveel als ‘Nieuw Veld’. Camp Nou is het grootste stadion van Europa en het op 11 na grootste van de wereld en biedt plaats aan bijna 100.000 bezoekers. Wanneer men buiten het stadion staat doet het stadion niet groot aan, dit komt omdat het stadion niet te hoog gebouwd mocht worden van de gemeente, daarom zit een groot gedeelte van het stadion in de bodem gegraven. Barcelona is met zo’n 1,6 miljoen inwoners de op een na grootste stad van Spanje, alleen Madrid heeft een hoger inwoneraantal. Barcalona staat bekend om zijn prachtige gebouwen, alle examplaren zijn stuk voor stuk architectonische hoogstandjes. Een bijzonder bouwwerk is de Sagrada Familia naar een ontwerp van Antoni Gaudi. Sinds in 1882 de eerste steen werd gelegd wordt er aan deze basiliek gebouwd. Men gaat ervan uit dat de kerk in 2026 klaar is maar dat hangt van het bezoekersaantal af en hoeveel geld die in het laadje brengen. Naast de Sagrada Familia kent Barcelona vele bijzondere bouwwerken en bezienswaardigheden. Huur eens een gezellig appartement in Barcelona en ontdek deze schitterende stad.

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en biedt een mooie mix tussen het opsnuiven van culuur en de gemakken van een moderne wereld stad. Madrid is de grootste stad van Spanje en heeft 3,2 miljoen inwoners en is hiermee twee keer zo groot als de tweede stad van het, Barcelona. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die echt het aanbevelen waard zijn bijvoorbeeld het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum, het Retiropark en de drie internationaal befaamde kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Een Bed and Breakfast is een ideale mogelijkheid om voor een mooie prijs in deze wereldstad te overnachten. Online naar een B&B in Madrid zoeken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.