AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax ontslaat Hans van der Zee

Hans van der Zee is door Ajax op non-actief gesteld. De hoofdscout van de Amsterdammers wordt een ‘gebrekkige communicatie’ verweten, zo meldt algemeen directeur Rik van den Boog.

Volgens De Telegraaf is onenigheid over de rol van de scouting bij het aantrekken van Martin Jos spelers de werkelijke reden van het op een zijspoor zetten van Van der Zee. De voormalig trainer van Sparta en FC Volendam wilde niet ingaan op de situatie, duidelijkheid komt er bij een eventuele arbitragezaak.

Mocht er een arbitragezaak komen, staan Van den Boog en Van der Zee lijnrecht tegenover elkaar, zo weet de ochtendkrant. De voormalig internationale scout van PSV voelt zich in de steek gelaten, waar Van den Boog het tijdens de ledenraadsvergadering moeilijk had door alle kritiek over de spelers die gehaald werden, maar geen toegevoegde waarde bleken te hebben.

Volgens De Telegraaf kreeg Van den Boog vragen over Mido, Teemu Tainio, Hyun-jun Suk, Zé Eduardo, Kerlon, André Ooijer, Thimothee Atouba en Mounir El Hamdaoui. De algemeen directeur schoof de vraagtekens achter deze namen echter van zich af, door aan te geven dat de spelers gehaald waren op het moment dat Jol en de scoutingafdeling van Van der Zee het eens waren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.