AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Bruno Silva: ‘Gelukkig weer terug bij Ajax’

Ajax moest zaterdag de meerdere erkennen in oefenpartner Hamburger SV. Ondanks de 4-2 nederlaag in Duitsland stond één Ajacied na afloop met een goed gevoel in de catacomben, namelijk Bruno Silva.

Na een verhuurperiode van twaalf maanden aan Internacional maakte Silva zaterdag voor het eerst weer minuten namens Ajax. “Ik heb een heel goed gevoel”, spreekt de Uruguayaanse vleugelverdediger op de officiële website van de Amsterdammers. “Mijn conditie is nog niet honderd procent, maar daar werk ik hard aan. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer terug ben.”

Met de Braziliaanse club boekte Silva het afgelopen jaar veel succes. Toch kijkt hij met gemengde gevoelens terug op die periode. “Mijn doel was om met Uruguay naar het WK in Zuid-Afrika te gaan. Dat heb ik helaas niet gehaald. Ik speelde in het begin van het seizoen wel, maar ik raakte op een gegeven moment geblesseerd en ik was twee maanden uitgeschakeld. Toen ik terugkwam speelde ik nauwelijks.”

Inmiddels is Silva terug bij Ajax en zijn nieuwe doel is het veroveren van een basisplaats. Daarvoor dient hij echter wel af te rekenen met Gregory van der Wiel. “Gregory is natuurlijk heel goed. Hij is de man, maar ik wil mijn steentje bijdragen. Ik wil het team helpen en als de trainer mij een opdracht geeft, dan doe ik het. Ik blijf hard werken”, besluit Silva.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.