AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Anita is linksback af onder Frank de Boer

Frank de Boer gaat Vurnon Anita niet meer gebruiken voor de linksbackpositie. De trainer van Ajax wil aan de linkerkant van de verdediging geen rechtspoot neerzettten. De Boer bevestigde zaterdagmiddag na het verloren duel tegen Hamburger SV (4-2), dat Anita niet meer zijn eerste keuze is aan de linkerkant.

“Anita is voor mij voorlopig geen linksback. Ik wil iemand die goed met links kan passen”, aldus de nieuwe trainer van Ajax tegenover AjaxLife. De ex-speler van Ajax weet ook al wie zijn opvolger zou gaan worden.” Urby Emanuelson en Daley Blind zijn nu optie één en twee”, besluit de oud-international van Oranje.

Doordat Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw en Eyong Enoh een zekerheid zijn in het basiselftal, lijkt Anita zijn basisplaats kwijt te raken. De verdediger speelde in de afgelopen anderhalf jaar 41 competitiewedstrijden. In totaal staat zijn Eredivisie-teller op 59 duels.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.