AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

PSV-directeur haalt uit naar Ajax

PSV krijgt op de langere termijn een probleem als de financiële huishouding niet wordt aangepakt. Die onheilspellende boodschap liet algemeen directeur Tiny Sanders dinsdag doorschemeren in zijn nieuwjaarsspeech, zo citeerde het ANP. “Liquiditeit op korte termijn vormt geen probleem; op de langere termijn moeten de liquiditeiten, eigen vermogen en resultaat aangepakt worden.”

PSV kwam over afgelopen seizoen 17,5 miljoen euro tekort, terwijl de Brabanders over het jaar daarvoor nog ruim negen miljoen euro winst hadden gemaakt. “We hebben gezien dat een harde landing clubs jarenlang op achterstand kan zetten; wij streven naar een zachtere landing met maximaal mogelijke sportieve ambities. Maar wat moét gebeuren, zal gebeuren”, aldus Sanders.

Sanders deelde in zijn speech een sneer uit aan Ajax. De directeur roemde de bestuurlijke rust in Eindhoven, terwijl het in Amsterdam de afgelopen maanden op dat vlak juist zeer onrustig was. “Wij prijzen ons gelukkig dat de veranderingen hier in relatieve rust verlopen”, zei Sanders glimlachend. Hij had even daarvoor de personele veranderingen op bestuurlijk vlak bij PSV doorgenomen. “Met oud-voetballers in het bestuur schijnen we overigens in het land iets losgemaakt te hebben. Niet de eerste innovatie vanuit de regio Eindhoven. Voor uw informatie: wij hebben ook ex-topvoetballers in de directie, de scouting, supportersbegeleiding etcetera.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.