AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ledenraad Ajax botst met clubbestuur’

De eerste vergadering van de nieuwe ledenraad van Ajax heeft direct voor een botsing met het clubbestuur gezorgd, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant is er sprake van een een serieus verschil van inzicht.

De ledenraad, met diverse vertegenwoordigers van Johan Cruijff, heeft voorgesteld om drie onafhankelijke commissies (techniek, financiën, structuur & cultuur) te installeren. Op die manier kunnen de leden het beleid beoordelen en krijgen zij een zekere zeggenschap en verantwoordelijkheid voor toekomstig beleid.

Het bestuur, met voorzitter Uri Coronel voorop, ziet echter helemaal niets in het plan van de ledenraad. De preses wil niet verder gaan dan klankbordgroepen, die de beleidsbepalers van vrijblijvend advies moeten voorzien. Ook wil hij dat directieleden en commissarissen de klankbordgroepen gaan leiden.

De ledenraad is niet van plan om met het tegenvoorstel van Coronel akkoord te gaan. In hun ogen verandert er op die manier niets aan de huidige situatie en beoordelen directeuren en commissarissen hun eigen beleid. Bij de volgende ledenraadsvergadering zal er verder worden gesproken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.