AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Messi treft Sneijder wederom af’

Ondanks een fabuleus kalenderjaar, met drie grote prijzen en een WK-finale, slaagt Wesley Sneijder er maar niet in de persoonlijke prijzen op te eisen. De middenvelder van Internazionale verschijnt op 10 januari niet op het podium bij de Gouden Bal-verkiezing, werd door Marca gepasseerd in het Team van het Jaar-verkiezing en kan ook niet rekenen op de meeste stemmen bij de Voetbalzone Awards. Lionel Messi (23) werd namelijk verkozen tot Beste Speler ter Wereld in 2010.

De Argentijnse aanvaller pakte tussen januari en juni ‘slechts’ twee prijzen met Barcelona: de landstitel en de Spaanse Super Cup. Op het WK in Zuid-Afrika stelde hij bovendien teleur en was de kwartfinale het eindstation. Dat mocht echter niet verhinderen dat miljoenen fans over de wereld hun handen bijkans kapot klapten voor het wonderkind uit Santa Fé. Met zijn onnavolgbare dribbels, no look passes en geniale doelpunten wordt hij beschouwd als ‘s werelds beste.

Tussen 1 januari en 31 december speelde Messi, alle competities meegerekend, in totaal 64 wedstrijden. Daarin maakte hij zestig doelpunten, een fantastisch gemiddelde. Vijf keer scoorde hij een hattrick, één keer (in de Champions League-kwartfinale tegen Arsenal) was hij zelfs goed voor vier doelpunten. Met 4,25 punten op een schaal van 5 eindigt Messi in de verkiezing van Voetbalzone kort voor Sneijder; onze landgenoot werd met 4,1 punten gewaardeerd.

Xavi is nummer drie op het podium; de middenvelder van Barcelona werd op iets minder waarde geschat dan Sneijder. Een derde speler van Barcelona, Andrés Iniesta, valt net buiten het podium. Na hem wordt Gareth Bale gezien als de topper van het vorige kalenderjaar. De revelatie van het seizoen blijft daarmee Mesut Özil van Real Madrid en diens teamgenoot, de duurste voetballer ter wereld, voor. Cristiano Ronaldo eindigt namelijk als zevende. De rij wordt afgesloten door Thomas Müller, Diego Forlán en Sneijders teamgenoot Samuel Eto’o.

Speler van het Jaar: Buitenland

Lionel Messi 4,25 (1018 stemmen)
Wesley Sneijder 4,1 (1017 stemmen)
Xavi 4,05 (992 stemmen)

Andrés Iniesta 3,6 (982 stemmen)
Gareth Bale 3,5 (970 stemmen)
Mesut Özil 3,45 (985 stemmen)
Cristiano Ronaldo 3,3 (990 stemmen)
Thomas Müller 3,05 (962 stemmen)
Diego Forlán 3,1 (967 stemmen)
Samuel Eto’o 2,95 (962 stemmen)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.