AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax wil strengere voetbalwet

Ajax hoopt dat de voetbalwet in Nederland strenger wordt en het Engelse model achterna gaat. Zo zijn de Amsterdammers voorstander van de meldingsplicht voor supporters met een stadionverbod.

“Het is een initiatief van de gemeente Amsterdam dat wij heel erg zien zitten”, zegt Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, in gesprek met De Telegraaf over de meldingsplicht. “De voetbalwet is er, maar van ons mag die, naar Engels voorbeeld, nog wel iets strenger. Formeel moeten we nog met Amsterdam, justitie en politie bespreken of de meldingsplicht haalbaar is.”

De meldingsplicht op het politiebureau hoeft volgens Van den Boog niet te gelden voor iedere fan met een stadionverbod. “Alleen voor de ‘zware gevallen’, waarbij er kans op herhaling is. Of bij een dusdanig ernstig vergrijp, dat het ook is gerechtvaardigd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.