AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax levert meeste WK-spelers

Ajax is met negen spelers vertegenwoordigd op het komende WK. Daarmee is de Amsterdamse club de best vertegenwoordigde ploeg van ons land. FC Twente levert zeven spelers, waarvan zes aan andere landen. PSV heeft vier spelers op het WK.

Vijfentwintig spelers die in Nederland hun brood verdienen komen voor een ander dan ons land uit op het WK. Denemarken heeft met vijf spelers een belangrijk deel van zijn selectie uit ons land gerecruteerd. Mexico, Slovenië en Australië sturen drie spelers van Nederlandse clubs. In deze ranglijst deelt FC Twente de eerste plaats met Ajax (elk zes spelers) en AZ is eervol derde (met vier spelers). Sparta, FC Groningen en PSV hebben twee spelers voor buitenlandse ploegen spelen en Vitesse, NAC en Feyenoord tenminste nog één.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.