AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sterkhouder wil Ajax flink gaan terugbetalen’

Brian Brobbey speelt dit seizoen erg sterk in het shirt van Ajax. Hij wil dan ook zijn werkgever gaan terugbetalen met een enorme transfersom.

In 26 Eredivisie-duels wist Brobbey zeventien keer het net te vinden en daarnaast gaf de spits ook nog eens negen assists. De spits is daardoor praktisch elke wedstrijd bij een doelpunt van Ajax betrokken. “Ik sta op het punt om op te bloeien”, vertelt Brobbey in gesprek met Men’s Health, waar hij prijkt op de cover van het tijdschrift.

Brobbey zegt in het interview aardig onderweg te zijn. “Als ik mezelf zie en hoe ik de laatste maanden heb gespeeld, dan denk ik dat het best goed met me gaat. Ik wil nog zo veel mooie dingen bereiken in mijn carrière, zoals voor een heel grote voetbalclub spelen.”

Welke clubs hem interessant lijken vertelt de spits in een bijbehorende video op TikTok. “Real Madrid is een mooie club. Arsenal, Manchester United…” De spits weet bovendien te vertellen met welk bedrag de topclubs moeten aankloppen bij Ajax. “Hoeveel ik waard ben? Na het EK tachtig miljoen euro.”

Brobbey heeft dan ook een duidelijke doelstelling voor ogen. “Mee naar het EK gaan is ook een droom van me. Als ik een doelpuntje kan pakken, speel ik mijzelf nog beter in de kijker en verhoog ik mijn waarde. Als dat lukt, ben ik goed bezig. Dat goaltje moet ik gaan maken. Ik wil Ajax terugbetalen. Ik ben natuurlijk weggegaan, maar ze hebben me teruggehaald. Ik wil zorgen dat ik het waard ben geweest.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.