AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kapitale blunder gespot bij Ajax: ‘Dat zorgde voor een implosie’

Sportjournalist Valentijn Driessen is van mening dat Ajax Marc Overmars nooit zo snel had moeten wegsturen na zijn wanpraktijken richting vrouwelijke medewerkers binnen de club. Sinds zijn vertrek is het vreselijk bergafwaarts gegaan bij de Amsterdammers.

Hij noemt het ‘in retroperspectief een kapitale blunder’. “Helemaal omdat na uitgebreid, voor alle betrokkenen onverantwoordelijk lang onderzoek van negentien maanden naar seksueel intimiderend en grensoverschrijdend gedrag, slechts de dickpic Overmars is aangerekend door de tuchtcommissie van het Instituut voor de Sportrechtspraak”, schrijft hij in de Telegraaf. “Allerlei anonieme beschuldigingen zijn als niet aannemelijk weggezet.”

Volgens de journalist is het daarom meer dan terecht dat de tuchtcommissie Overmars slechts één jaar geschorst heeft. De FIFA zou de directeur van Royal Antwerp mogelijk nog kunnen schorsen. “Schorsing volgt bij bewezen seksueel misbruik, maar met slechts het oordeel ’grensoverschrijdend gedrag’ door de tuchtcommissie is daar geen sprake van”, weet Driessen. “Antwerp hoeft daarom niet te vrezen voor een implosie zoals bij Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.