AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

VVD-lijstrekker: ‘Ik ben Amsterdammer, ik ben Ajacied’

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz heeft uitgehaald naar Özcan Akyol. Ze noemt de columnist en regelmatige Vandaag Inside-gast een beetje sneu. Akyol is op zijn beurt allesbehalve fan van Yesilgöz.

Dat vindt Wilfred Genee opvallend, aangezien de twee dezelfde afkomst hebben. “Zijn mensen van jouw afkomst, dus mensen met een Turkse afkomst, een Marokkaanse afkomst, trots op jou of niet?”, vraagt Genee bij Vandaag Inside. “Dat weet ik niet”, reageert Yesilgöz. De politica vindt het een onzinvraag. “Ach, hou toch op. Dat vraag je toch ook niet als Timmermans hier zit aan een autochtone Nederlander, van: ‘Ben je trots op hem?'”, reageert ze fel. “Nee, dat vind ik het gekke, maar Eus zit hier altijd en die roept altijd dit soort dingen over jou…”, zegt Genee.

Vervolgens komen er beelden van Özcan voorbij, waarin hij Yesilgöz een ‘harteloze heks’ noemt. “Ik weet niet wie hem ooit heeft gekwetst, maar het is wel een beetje sneu. Weet je, dit zei je de vorige keer ook. Wat ik wel ingewikkeld vind, is dat je mij en hem naast elkaar zet vanwege afkomst. Ik heb waarschijnlijk meer met René (van der Gijp, red.) gemeen dan met Eus.”

Volgens Genee telt het wel mee. “Vrouw, Turks/Koerdische afkomst, dat wordt toch meegerekend?”, vraagt hij. Yesilgöz besluit: “Ik ben Amsterdammer, ik ben Ajacied, ik ben VVD’er, ik ben Nederlander.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.