AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ongekende Mislintat-uithaal: ‘Hij is een zwendelaar, een meesteroplichter’

De toekomstige Ajax-directeur Alex Kroes heeft in het boek ‘Ajax in crisis’ keihard uitgehaald naar Sven Mislintat. In zijn ogen heeft de Duitse technisch directeur namelijk een spoor van vernieling achtergelaten bij de Amsterdammers.

Menno de Galan, de schrijver van het boek, analyseert de gehele crisis van de afgelopen twee jaar bij Ajax. Hij heeft het daarbij eveneens uitgebreid over de korte periode van Mislintat. De voormalig directeur voetbalzaken strooide afgelopen transferperiode met tientallen miljoenen euro’s, waarna Ajax onder leiding van de ontslagen Maurice Steijn onderaan bungelde.

Kroes vindt het onbegrijpelijk dat een dergelijk beleid heeft kunnen plaatsvinden, zo laat hij in het boek weten. Volgens de ochtendkrant is de bestuurder de enige persoon die direct wordt geciteerd en hij spaart Mislintat daarbij bepaald niet. Naar verluidt wordt Mislintat in het boek door Kroes een ‘meesteroplichter, een charmante zwendelaar’ genoemd.

Bovendien zouden de voorbije twee transferperioden volgens Kroes ‘de slechtste uit de geschiedenis van de club’ zijn geweest. Hij benadrukt daarmee de noodzaak om intern zaken zo snel mogelijk te veranderen en de Amsterdamse vereniging goed te leiden. Kroes zou daarin zelf het volste vertrouwen hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.