AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Marc Overmars diende verzoek in om terug te keren bij Ajax’

Marc Overmars heeft een paar weken na zijn gedwongen vertrek bij Ajax een verzoek ingediend om terug te keren bij de club. Beide partijen kwamen alleen niet tot een overeenstemming. Hier maakt schrijver Menno de Galan de melding van zijn in zijn boek ‘Ajax in crisis’.

Hij beleefde sportief een succesvolle periode met onder meer het bereiken van de halve finale van de Champions League, maar moest begin 2022 plotseling afscheid nemen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bij Overmars kwam het nieuws hard aan, waarna hij nog een lijmpoging probeerde te ondernemen.

Kort na zijn vertrek dronk hij koffie met Leen Meijaard, die op dat moment voorzitter van de raad van commissarissen was. Overmars vroeg daarbij naar verluidt of het mogelijk was om terug te keren. Ajax wilde hiermee akkoord gaan, mits hij voor een langere periode onder de radar zou verdwijnen, in therapie zou gaan en nogmaals zijn excuses zou aanbieden.

Waar Overmars begon aan therapeutische sessies, had hij er na twee keer genoeg van. Het zou niets voor hem zijn geweest, waardoor hij een ander pad besloot te bewandelen en twee maanden later een contract ondertekende bij Royal Antwerp FC. Met de Belgische club won hij afgelopen seizoen het landskampioenschap. Ajax zou zijn overstap als een klap in het gezicht hebben ervaren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.