AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-aanvaller loopt al maanden met pijntjes rond’

Brian Brobbey en Steven Bergwijn haakten eerder deze week af bij het Nederlands elftal vanwege blessures. Voor Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan is het afhaken van Brobbey een verrassing, maar van Bergwijn een stuk minder. De Ajax-watcher ziet hem namelijk al een hele tijd kwakkelen met pijntjes.

De KNVB meldde maandagavond dat Bergwijn én Brobbey, die vrijdag nog een oproep kregen voor de laatste EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal, deze interlandperiode niet in actie zullen komen. Zowel Bergwijn als Brobbey kwam een dag eerder namens Ajax nog in actie tegen Almere City, maar uit testen bij Oranje bleek dat ze niet fit genoeg zijn om de komende week een rol van betekenis te kunnen spelen. “Van Brobbey verrast het me enigszins, want daarvan vermoedde ik geen blessure. Maar Bergwijn… Dat is al weken, eigenlijk vanaf de voorbereiding al dat hij continu met pijntjes loopt”, zegt Inan in de Voetbalpodcast van het AD.

Bergwijn maakte vorig jaar voor een recordbedrag de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Hij ging geweldig van start in Amsterdam, maar ontsnapte vervolgens niet aan de sportieve malaise en heeft het ook dit seizoen lastig om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Zijn fitheid verklaart misschien waarom. “Hij is af en toe kreukel en dat zag je tijdens de wedstrijd tegen Almere City ook weer. Een paar keer trekkenbenen, dat je dacht: hoe lang kan dit goed gaan en hebben ze zo bij Oranje wel iets aan hem?”, zegt Inan. Bergwijn maakte de wedstrijd in Almere al niet vol. “Hij werd ook vervangen halverwege de tweede helft. Dat verbaast me dus minder, maar van Brobbey zag ik het niet meteen aankomen”, aldus de clubwatcher.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.