AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Sven Mislintat wilde aan een ‘nieuw Ajax bouwen’

Sven Mislintat was maar vier maanden werkzaam als technisch directeur bij Ajax maar heeft een grote impact gehad op de huidige crisis binnen de club. Zijn duurste zomeraankoop was de Kroatische mandekker Josip Sutalo. Hij kwam voor 20,5 miljoen euro over van Dinamo Zagreb terwijl er ook andere clubs voor hem in de markt waren.

“Er waren inderdaad een paar andere clubs die interesse hebben getoond (Fiorentina, Manchester City, red.), maar dat werd nooit écht concreet. Ajax sprak uit dat ze me heel graag wilden hebben. Sven Mislintat kwam zelfs speciaal naar Zagreb om met mij te praten. Hij vertelde me dat ze een nieuw Ajax wilden bouwen en dat sprak me heel erg aan, dat heb ik als erg fijn ervaren. Ik wist dat Ajax een grote club en een goede plek voor jonge spelers is, maar vooral dat concrete plan heeft voor mij de doorslag gegeven”, vertelt Sutalo aan Voetbal International.

‘Het is voor ons allemaal een moeilijke situatie’
Over het ontslag van de man die hem naar Amsterdam haalde wil Sutalo niet veel zeggen. “Dat is uiteindelijk een beslissing van de clubleiding geweest, die zal daar haar redenen voor hebben gehad. Ik kan daar eigenlijk niet zoveel over zeggen, aan mij is het om hard te werken op het veld. Het is voor ons allemaal een moeilijke situatie: voor de clubleiding, voor de trainers en voor de spelers. Wij moeten knokken om betere resultaten uit het vuur te slepen, dat is de enige manier om hieruit te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.