AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-spelers voor 33 procent gekort op salaris’

Ajax wist er afgelopen seizoen niet in te slagen om Champions League-voetbal af te dwingen. Volgens journalist Tim van Duin van Voetbal International zijn alle nieuwe spelers van de Amsterdammers daardoor met 33 procent gekort op hun salaris.

“Alle nieuwe spelers zijn voor 33 procent gekort op hun salaris, omdat er geen Champions League-voetbal wordt gespeeld. Gebeurt dat volgend jaar wel, dan gaan ook de salarissen omhoog”, schrijft Van Duijn. Daarvoor moeten zij natuurlijk wel bij de club blijven. De journalist weet dat Ajax verwacht wel een aantal spelers te kunnen verkopen.

“Wie de spelers van Ajax in de voorbije maanden zag aanmodderen, vraagt zich terecht af welke clubs geïnteresseerd zullen zijn om hoge transfersommen te betalen. Maar Ajax vertrouwt, misschien wel meer dan ooit, op de Ajax-factor”, aldus Van Duijn. “Dat ook spelers die niet wekelijks in actie komen nog altijd voor hoge transferbedragen verkocht kunnen worden, zoals afgelopen zomer met bijvoorbeeld Mohamed Daramy het geval was.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.