AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Chuba Akpom deelt sneer uit aan Maurice Steijn

Chuba Akpom wist vanmiddag als invaller tweemaal te scoren voor Ajax. Hij is erg blij met de nieuwe trainer John van ‘t Schip en deelt een sneer uit aan de ontslagen oefenmeester Maurice Steijn.

Van ‘t Schip sprak met Akpom en gaf hem persoonlijke aandacht. Daar ontbrak het aan tijdens zijn eerste twee maanden in Amsterdam, vertelt de Engelse aanvaller. Hij voelde zich volledig aan zijn lot overgelaten. “Het was een catastrofe, écht. Zowel voor mij als voor het team. Daar hoef ik niet omheen te draaien, want iedereen weet dat”, steekt Akpom van wal.

“Ik heb me de afgelopen twee maanden niet thuis gevoeld. Ik leefde in een hotel en voelde me alleen”, vervolgt de zomeraankoop van Ajax, voor wie de zon afgelopen week weer begon te schijnen. “Ik heb nu een eigen appartement en heb goed gesproken met de nieuwe trainer. Hij sprak direct met mij. Als mens, niet als voetballer. Hij vroeg hoe het ging met mij en mijn familie, dat waardeerde ik enorm.”

Het zorgde ervoor dat Akpom ‘weer zin had om aan de slag te gaan’. Op de vraag of hij zich daarvoor niet menselijk behandeld voelde, antwoordt Akpom volmondig ‘ja’. “Totaal niet om eerlijk te zijn. Het was heel zwaar. Ik heb geprobeerd mezelf professioneel op te stellen. Maar in een ander land, een andere omgeving en een ander team, in een hotel, was het echt heel lastig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.