AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Voormalig Ajax-speler ontslagen na pro-Palestina berichten

Het Duitse FSV Mainz heeft Anwar el Ghazi op straat gezet. Reden hiervoor zijn pro-Palestina berichten die hij naar buiten heeft gebracht.

In een van zijn posts zei hij het volgende: “Het kan nooit gerechtvaardigd worden dat er meer dan 3500 kinderen zijn gedood in Gaza de afgelopen drie weken. Hoe kunnen we als mensen zwijgen als er volgens ‘Save the Childen’ elke tien minuten een kind wordt gedood? Dat zijn negen kinderen in de tijd dat ik een wedstrijd speel.”

“En dat getal loopt elke dag verder op”, vervolgde El Ghazi. “Ik en de rest van de wereld mogen daar niet over zwijgen. We moeten de mensen oproepen om een einde te maken aan het moorden in Gaza.”

FSV Mainz liet weten dat ‘El Ghazi in verschillende gesprekken met het bestuur van de club afstand had genomen van zijn bericht op Instagram’. Hij zou ‘het bericht en de negatieve impact ervan, voor de hele club betreuren’. De oud-Ajacied kon zich hier absoluut niet in herkennen. “Mijn standpunt blijft hetzelfde”, zei hij als reactie. Dit heeft hem dus uiteindelijk zijn baan gekost.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.