AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Maurice Steijn snapt helemaal niets van kritiek

Ajax-trainer Maurice Steijn snapt niets van de kritiek die er op hem is vanwege zijn tripje naar het Spaanse eiland Ibiza. Hem wordt verweten dat hij juist in een crisissituatie ervoor koos om Amsterdam te verlaten. Voorafgaand aan het duel met FC Utrecht doet hij zijn verhaal voor de camera’s van ESPN.

“Je bent 24/7 trainer van Ajax”, begint Steijn voor de camera’s van ESPN. “Degenen die écht in mijn functie hebben gezeten weten wat dat is. We hebben in de interlandperiode, waarin veertien dagen tussen twee wedstrijden zaten, van de 23 veldspelers maar twee beschikbaar gehad. Dus in de eerste dagen hebben we goed getraind en daarna besloten om iedereen een aantal dagen vrij te geven, wat heel normaal is bij clubs.”

Steijn vertelt dat iedereen daar zijn eigen invulling aan mag geven en dat dan ook heeft gedaan. “Nogmaals, 24/7 ben je bezig. Dus of je nou in Scheveningen loopt, Den Haag of Spanje… Je bent bezig met Utrecht, bezig met de oude wedstrijden en het volgen van je internationals. Dus dat is onze invulling.” De kritiek begrijpt hij dan ook niet. “Nee, dat snap ik niet. Nogmaals, als je echt weet hoe het is om hoofdcoach te zijn van Ajax, dan weet je hoe het zit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.